Machete de Arhitectura Logo

Despre

Principalele caracteristici ale machetelor noastre

  • Proiectarea machetelor se face respectand proiectul original. Toate formele si distantele din proiectul furnizat vor fi reproduse proportional la scara solicitata
  • Piesele din care este realizata macheta sunt decupate computerizat si lipite in conformitate cu proiectul.
  • Cladirile / fatadele sunt vopsite la culoarea din proiect
  • Spatiile verzi, caile de acces, parcarile etc au forma si pozitionarea din proiect.
  • Accesoriile folosite pentru a definitiva aspectul machetei (iarba, pomii, locuri de joaca, masinute etc) sunt import Germania.
  • Optional se poate opta pentru implementarea unui sistem de iluminare a machetei. Lumina poate sa iasa din interiorul cladirilor sau poate fi pusa la exterior in zonele de interes maxim de pe macheta.

Folosim materiale de calitate, in general komadur (material plastic) de 3 mm grosime pentru pereti si plexiglass cu tenta fumurie pentru geamuri. Lipirea se realizeaza cu adezivi speciali care confera machetelor o rezistanta sporita.

Complexitatea si calitatea detaliilor depinde in primul rand de timpul alocat executarii machetei si in al doilea rand de scara la care se lucreaza. In general detaliile sunt realizate din colant decupat computerizat, plexiglass , carton etc. Prin detalii a se intelege : ramele geamurilor, forma usilor, forma balustradelor, textura tiglelor, anumite decoratiuni exterioare, marcajul cailor de acces, parcarile etc.

Accesoriile au un rol foarte important cand e vorba de aspectul general al machetei. Pe spatiile verzi se pot pune pomi de diferite soiuri si dimensiuni, pe marginea drumului stalpi penru iluminat, pe trotuare bancute, se pot crea spatii de joaca pentru copii etc In final, machetele pot fi prevazute cu sisteme de iluminare cu led-uri, cupola din plexiglass si picioare din profil de aluminiu.

Pret, scara, termen de executie

Pretul pentru machetele imobiliare nu este unul standard, iar in calculul acestuia intra foarte multe variabile specifice fiecarui tip de proiect: scara la care se lucreaza, numarul si complexitatea cladirilor, inaltimea cladirilor, consumul de materiale si accesorii etc

In principiu nu exista restrictii legate de scara la care se realizeaza macheta si nici de dimensiunile finale ale machetei. Cu toate acestea recomandam scara 1:200 pentru ansambluri mai mari, scara 1:100 pentru ansambluri mici (3-4 blocuri) sau 1:50 in cazul in care pe macheta apare doar o cladire (bloc, vila, casa)

Termenul de executie variaza si acesta in functie de complexitatea lucrarii si de obicei nu este mai mic de o saptamana. Pentru ansamblurile cu mai multe cladiri poate sa ajunga chiar pana la 1-2 luni. Este bine sa comandati din timp macheta deoarece majoritatea operatiilor se fac manual iar aspectul final al machetei depinde foarte mult de timpul avut la dispozitie.

Ultimele machete

Ansamblul rezidential Grand Hill Residence - Oradea

Scara 1:100

Cumulus - ansamblu rezidential 1:100

Macheta blocuri, scara 1:100, prevazuta cu sistem de iluminare si cupola din stiplex.

Macheta ansamblu Florance Residence

Macheta ansamblu rezidential, scara 1:100. 

Macheta cladire si sala

Macheta de arhitectura compusa din cladire si un detaliu cu una dinstre salile din interiorul cladirii.

ParkLake  Cluj-Napoca

macheta de ansamblu, scara 1:100

Macheta ansamblu 1:150

Ansamblu rezidential realizat la scara 1:150. Beneficiar Lucaprest.  Site-ul proectului: grandhillreside

Macheta ansamblu rezidential

Macheta blocuri scara 1:100

Macheta Buna Ziua, Cluj-Napoca

Macheta ansamblu rezidential, scara 1:100, lungime 3.5 m x 0.6 m. S-a realizat din 3 sectiuni fiecare de cate

Rectoratul Universitatii Bucuresti

Macheta Rectoratului Universitatii Bucuresti, realizata la scara 1:100.